ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΔΑΚΟΓΛΟΥ

Πολιτικός Μηχανικός

Βιογραφία

Ο Ιπποκράτης Δάκογλου, Έλληνας, υποστηρικτής της Οικουμενικότητος του Ελληνισμού, διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός και εργολήπτης δημοσίων έργων, διανοούμενος που ασχολήθηκε με την αποκρυπτογράφηση της Πυθαγορείου διδασκαλίας και συγγραφέας σχετικών βιβλίων, γεννήθηκε και βαπτίστηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1915  στην Κωνσταντινούπολη και πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου 2016 από βαριά καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια, μετά από σύντομη περίοδο νοσηλείας, στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς».

Ο Ιπποκράτης Δάκογλου κατάγονταν από μεσοαστική οικογένεια. Πατέρας του ήταν ο Παναγιώτης Δάκογλου που εργαζόταν ως τηλεγραφητής σε βρετανική εταιρεία, η οποία μετεγκαταστάθηκε από την Κωνσταντινούπολη στην Ελλάδα, αρχικά στη Θεσσαλονίκη και ύστερα στην Αθήνα. Η οικογένεια Δάκογλου μετακόμισε στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στην Θεσσαλονίκη λίγο μετά την Μικρασιατική καταστροφή, όμως στη συνέχεια επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο Ιπποκράτης παρακολούθησε τα μαθήματα της 1ης τάξεως του Δημοτικού σε γαλλικό σχολείο, το οποίο διοικείτο από Ιησουΐτες μοναχούς. Στη συνέχεια η οικογένεια Δάκογλου εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου ο Ιπποκράτης παρακολούθησε τα μαθήματα της εγκυκλίου εκπαιδεύσεως και αποφοίτησε από το Γυμνάσιο. Αδελφός του Ιπποκράτη ήταν ο Γεώργιος Δάκογλου.

Το 1934 μετά από επιτυχείς εξετάσεις εισήλθε στο Τμήμα Μηχανολόγων-Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, όμως μετά από δική του αίτηση έγινε δεκτός στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, από το οποίο αποφοίτησε, καθώς θεωρούσε ότι οι Μηχανολόγοι δεν είχαν εκείνα τα χρόνια μεγάλες επαγγελματικές προοπτικές. 

Ο Δάκογλου απέδειξε ότι ο Πυθαγόρας δημιούργησε τη «..μουσική αρμονία των ουρανίων σφαιρών» με βάση το Φ, τον χρυσό αριθμό. Κατά τον Πυθαγόρα η πιο ελληνική μουσική είναι η δωρική, έτσι προσάρμοσε στη δωρική οκτάβα το μαθηματικό νόμο του. Ο Δάκογλου περί το 1987, έχοντας τα μαθηματικά της μουσικής αρμονίας απευθύνθηκε στο παράρτημα του ιδρύματος Ιάννη Ξενάκη στην Αθήνα, όπου τα μετασχημάτισαν σε μουσική και ο ίδιος διένυμε δωρεάν περισσότερα από 20.000 CD με αυτή τη μουσική. Ο Δάκογλου υπήρξε ομότιμο μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος και το 2009 ανακηρύχθηκε ομότιμο μέλος της «Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας». Αποκάλυψε πολλές άγνωστες Πυθαγόρειες Κοσμολογικές αλήθειες, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν πλήρως και απολύτως, όπως είναι ο Μαθηματικός νόμος των αποστάσεων των πλανητών, την Ηλιοκεντρική μελέτη του πυθαγόρειου Φιλολάου (5ος π.Χ. αιώνας), ο οποίος έχει επαληθευθεί από τις θέσεις των πρόσφατα ανακαλυφθέντων νέων πλανητών. Ο Δάκογλου είχε γνωστοποιήσει στην Αμερικανική ΝΑΣΑ και την Ευρωπαϊκή ΕΣΑ από το 1991 τον νόμο των αποστάσεων, είχε ανακαλύψει ότι στο Ηλιακό σύστημα πέραν του Πλούτονος, οι Πλανήτες δεν είναι εννέα αλλά δώδεκα, καθορίζοντας την απόσταση τους από τον Ήλιο και με τις μελέτες του συνέβαλε στην αναζήτηση νέων πλανητών .

Συγγραφικό έργο

Ο Ιπποκράτης Δάκογλου, ερευνητής και συγγραφέας των Πυθαγορείων δοξασιών, ασχολήθηκε με την αποκρυπτογράφηση της Πυθαγόρειας διδασκαλίας, ενώ δημοσίευσε άρθρα και μελέτες σε πολλά έγκριτα περιοδικά και οι απόψεις του συγκέντρωσαν την προσοχή της παγκόσμιας Κοσμολογικής κοινότητος. Κατόρθωσε την αποκρυπτογράφηση και τον αποσυμβολισμό της πυθαγορείου φιλοσοφίας. Ο Δάκογλου συμμετείχε με διαλέξεις και ανακοινώσεις σε Παγκόσμια συνέδρια, σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές κι έχει υπογράψει μια σειρά έργων που αναφέρονται στην αποκωδικοποίηση της πυθαγόρειας διδασκαλίας συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας. Με το έργο του, σε επτά βιβλία, αποκαλύπτει την βαθιά και πλατιά άποψη της πυθαγόρειας φιλοσοφίας που ενώνει το αλφάβητο και τον μυστικισμό του αριθμού διευκρινίζοντας το ουσιώδες νόημα της φιλοσοφίας του Πυθαγόρα, δηλαδή ότι ο αριθμός ορίζει το σύμπαν, τη ζωή και τη μουσική.

Ο Ιπποκράτης Δάκογλου, το έτος 1996 έγινε μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου ΟΛΥΜΠΟΣ – Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο. Από το έτος 1998 μέχρι το έτος 2010 συνεργάστηκε στενά με τον Παύλο Πισάνο για την μαθηματική πολεοδόμηση της Heptapolis και την εφαρμογή του Λόγου της Χρυσής Τομής στην δόμηση των κτηριακών συγκροτημάτων αλλά και συνολική μαθηματικοποίηση της Heptapolis όσο και της Πόλης της Χρυσής Τομής.

Έγραψε και δημοσίευσε τα έργα:

  • «Ο μυστικός κώδικας του Πυθαγόρα και η αποκρυπτογράφησι της διδασκαλίας του», τετράτομο έργο, 1988-1996, εκδότης «Νέα Θέσις»,
  • «Η Πυθαγόρεια Αριθμοσοφία υπο το πρίσμα των νεωτέρων αποκαλύψεων», τον Ιούλιο του 2004, εκδότης «Νέα Θέσις»,
  • «Πυθαγόρεια Μουσικὴ Αρμονία των Οὐρανίων Σφαιρών», σε μουσικό C.D. [9],
  • «Πυθαγόρειος προσαρμογή της Ορφικής κοσμολογίας στις Θετικές Επιστήμες», το 2009, σελίδες 200, εκδότης «Νέα Θέσις»,
  • «Μαθηματική απόδειξη και γενίκευση εικασιών του Christian Goldbach», το 2014, δίγλωσση έκδοση στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα, εκδότης «Νέα Θέσις»,
  • «Δίδυμοι πρώτοι αριθμοί, Μαθηματικοὶ νόμοι παραγωγής Διδύμων Πρώτων Αριθμών», στις αρχές του Δεκεμβρίου 2015, λίγο καιρό πριν το θάνατο του, έργο το οποίο επιμελήθηκε αλλά και δακτυλογράφησε ο ίδιος προσωπικά παρά το προχωρημένο της ηλικίας του.