Παναγιώτης Μεταξάτος 

Βιομήχανος

Βιογραφία

Γεννήθηκε στα Καρδακάτα Κεφαλονιάς. Τελείωσε το Οικονομικό Λύκειο στο Αργοστόλι, σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς και αργότερα παρακολούθησε 4 εξειδικευμένα σεμινάρια Marketing και Πωλήσεων.
Έχει ντοκτορά στον ψυχοπροσανατολισμό από το INSTITUTE OF PSYCHORIENTOLOGY, για τις μελέτες του στο E.S.P.  Έχει επίσης εκπαιδευτεί για 4 χρόνια στην Ατομική Ψυχολογία και έχει διδάξει Ψυχολογία Πωλήσεων σε αναγνωρισμένες σχολές Μάνατζμεντ και Μάρκετινγκ.
Είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας αυτοδημιούργητος με πολλαπλή δραστηριότητα (Εκδόσεις ΑΛΚΥΩΝ, ΧΑΡΛΕΝΙΚ Α.Ε., ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL, ΓΟΥΝΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε., κ.α.)
Διδάσκει σεμινάρια πωλήσεων εδώ και 25 χρόνια σε χιλιάδες πωλητές του πιο σκληρού είδους Door to Door, έχοντας δημιουργήσει «σχολή πωλήσεων» στον επαγγελματικό του χώρο.

Από το 1997 δημιούργησε και διδάσκει το σεμινάριο «ΓΙΝΕ ΕΥΚΟΛΑ ΕΝΑΣ ΜΑΓΙΚΟΣ ΠΩΛΗΤΗΣ» που απέσπασε τα καλύτερα σχόλια από τους ειδικούς του χώρου και όσους το παρακολούθησαν.

Το 1986 άρχισε να διδάσκει στην Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο την παγκόσμια γνωστή (110 χώρες) Μέθοδο Silva για τον έλεγχο του στρες και την εξέλιξη του νου. Τα σεμινάριά του αυτά τα έχουν παρακολουθήσει περισσότερα από 50.000 άτομα στις 3 χώρες.

Έχει διακριθεί σαν παρουσιαστής κερδίζοντας 2 φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο και άλλες 3 φορές το President Cup μεταξύ των παρουσιαστών της Μεθόδου σ’ όλο τον κόσμο. 

Μετέχει από το 1989 με τη σύζυγό του στο 15μελές Παγκόσμιο Ακαδημαϊκό Συμβούλιο της Μεθόδου Σίλβα.

Έχει επίσης τιμηθεί το 1993 για τις υπηρεσίες του προς τους αποφοίτους με το SPECIAL ACHIEVEMENT AWARD και με ειδικό βραβείο για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Συνεδρίου 1992 στο Ζάππειο.

Έχει επίσης δημιουργήσει από το 1994 το πρόγραμμα «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής για σωματική και πνευματική αποτοξίνωση σ’ ένα όμορφο κτήμα 300 στρεμμάτων που έχει στην Κεφαλονιά.

Έχει γράψει 2 βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά και Βουλγαρικά και δεκάδες άρθρα. Έχει δώσει διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κρήτης (Ρέθυμνο), Σόφιας καθώς και συνεντεύξεις στα περισσότερα Μ.Μ.Ε.

Το 2000 ίδρυσε μαζί με τους αποφοίτους του σεμιναρίου HYPNOVISION την ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΩΝ ΥΠΝΩΤΙΣΤΩΝ και είναι ο πρόεδρός της.

Το 1983 έκτισε ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Κεφαλονιά. Είναι ακόμη ιδρυτής και πρόεδρος της αδελφότητος του χωριού του, από το 1975 και πρόεδρος του Κεφαλληνιακού Συνδέσμου «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Είναι παντρεμένος από το 1977 με την Μαριάννα Μεταξάτου – Βαγενά και έχουν 4 παιδιά.