Βασίλειος Καρποδίνης

Πολιτικός Μηχανικός – Κατασκευαστής, Ξενοδόχος, Πρόεδρος του Ομίλου Καρποδίνη.

Βιογραφία

Τελείωσε το Γυμνάσιο στην Ελευσίνα. Φοίτησε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έλαβε πτυχίο του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Ε.Μ.Π. Εκπλήρωσε τις σπουδές του, ασχολήθηκε με το Real Estate και με τεχνικά έργα.

Μετά την αποφοίτησή του, είχε δημιουργήσει το αναγκαίο τεχνικό και οικονομικό υπόβαθρο για την προώθηση της εταιρείας τεχνικών έργων που είχε ιδρύσει. Επί σειρά ετών κατασκεύαζε συγκροτήματα βιομηχανιών και ειδικά έργα Ελλήνων εφοπλιστών. Το 1987 ξεκίνησε να ασχολείται με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Έχει ειδικευθεί στη Νομοθεσία της μεταφοράς του συντελεστή δόμησης και διακινεί το μεγαλύτερο μέρος των τίτλων στην Ελλάδα. Θεωρεί ως μεγαλύτερο επίτευγμα του τη δημιουργία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος “Porto Paros”, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο προσθετικά, στο περιβάλλον, στη δόμηση και στην τουριστική ανάπτυξη της Πάρου, που είναι και ο τόπος καταγωγής του.

Άρθρα για την ανοδική πορεία του, με έργα του σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του έχουν δημοσιευθεί στον ημερήσιο τύπο και σε έγκριτα κλαδικά περιοδικά.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου και Αντιπάρου επί σειράν ετών. Στην οικογενειακή του ιδιοκτησία συμπεριελήφθη το πολυτελές ξενοδοχείο “Porto Paros”, την κατασκευή του οποίου χρηματοδότησε και ολοκλήρωσε ο ίδιος.

Στο “Porto Paros”, που αποτελεί το μεγαλύτερο  ξενοδοχειακό συγκρότημα των Κυκλάδων. Ήδη κατασκευάζονται ξενοδοχιακαί μονάδες στην Μυτιλήνη, Πάρο, Κορινθία κ.α, ενώ ένα πλήθος δεκάδων άλλων ακινήτων στην Αθήνα και σε ολόκληρη Ελλάδα, ολοκληρώνει το φιλόδοξο σχέδιο του ανήσυχου επιχειρηματία, ο οποίος, μέχρι σήμερα, εν έτει 2022, διαρκώς δημιουργεί και σχεδιάζει .

Στις προσωπικές του ασχολίες, ο Βασίλης Καρποδίνης με το βαθυστόχαστο μυαλό, εκδήλωσε απο τα εφηβικά του χρόνια κι ένα αστείρευτο ταλέντο, σαν ποιητής. Στην οικογενειακή του συλλογή συμπεριλαμβάνονται περισσότερα απο 600 ποιήματα που υμνούν τη ζωή, τον έρωτα, την αγάπη στην οικογένεια, την ανθρώπινη συμφιλίωση κι ενίοτε την λατρεία του στην μεγάλη Ελλάδα.

Ο Βασίλης Καρποδίνης, εκδήλωσε το αμέριστο ενδιαφέρον του για το “Όραμα των Δελφών”, συνδέθηκε στενά με τον Παύλο Πισάνο και μπήκε στον αγώνα με τα φτερά της τολμηρής φαντασίας του, μετέχοντας ενεργά στο όνειρο της Ελλάδος να αποκτήσει και πάλι τα πνευματικά προνόμια που της ανήκαν και της απέσπασαν οι συνθήκες των καιρών.